• Početna
  • O nama
  • Restoran
  • Klub
  • Caffe
  • Meni
  • BLOG
  • Galerija
  • Kontakti
  • flaghr
    • flagen

GOSTI OBOŽAVAJU TRI NOVA JELA RESTORANA BULLDOG

Kada chef nekog restorana dolazi iz Perua, kao što chef restorana Bulldog Bruno Cesar Lerzundi Vagner dolazi iz te latinoameričke države, onda je logično očekivati u ponudi neki od peruanskih klasika. Lista peruanskih poznatih jela nije kratka, a sasvim je razumljivo da u hrvatskoj verziji oni imaju poneku varijaciju ili nijansu koja razlikuje jelo od peruanskog  originala. Chef Bruno odlučio se na listu jela u Bulldogu dodati peruanski klasik po imenu „Seco de Res“. Neka vas ne zbuni riječ seco, što znači suho, jer u ovom jelu ništa nije suho. Povijest ovog jela seže u kolonijalna vremena kada su Španjolci vladali Peruom, pa su sa sobom donijeli i ovo jelo u kojem se osjećaju i arapski utjecaji. Najjednostavnije bi bilo reći da se radi o goveđem gulašu, ali taj gulaš drastično se razlikuje od gulaša koji se inače kuha u Hrvatskoj. Najznačajnija razlika je u tome što se meso pirja s korijanderom, u crnom vinu i crnoj pivi.

 

Seco de Res

Seco de Res  - klasično peruansko jelo

 

U Peruu je uobičajeno da se za to jelo najčešće koristi meso s noge, vrata ili ramena goveda, dok se chef Bruno u Bulldogu odlučio za juneća rebra. U Peruu postoje verzije i s piletinom i s janjetinom. Od veće količine korijandera napravi se pire u koji on dodaje jaku crnu pivu i crno vino te se meso krčka nekoliko sati, sve dok potpuno ne omekša. Tih nekoliko sati sasvim je dovoljno da alkohol ispari iz pive i vina, a zadrže se bitni okusi. Kao prilog, u Peruu se najčešće servira riža ili grah, dok se chef Bruno u hrvatskoj verziji ovog jela odlučio na pire od pečenog batata sa čipsom od pancete.

 

Brudet od hobitnice

 

 

Tajni brudet od hobotnice chefa Brune

 

Utjecaj Perua primjetan je u još jednom novom jelu, a to je brudet od hobotnice. Preciznije, radio se o brudetu od hobotnice na Brunov način. Što je to posebno u tom brudetu, chef Bruno ne otkriva, recept je tajan, samo ističe kako se radi o kulinarskoj fuziji Perua i Hrvatske. Iza onih koji su probali taj brudet nisu ostajali nikakvi ostaci, što je najbolja preporuka za ovo jelo.   

 

 

 Punjeni krumpir

 

 

Punjeni krumpir kao autohtono hrvatsko jelo

 

Nakon jednog klasičnog peruanskog jela, jedne fuzije Perua i Hrvatske, dolazimo do autohtonog hrvatskog jela koji je novitet na listi Bulldoga. Jednostavnog je imena, a to je punjeni krumpir, ali se radi o poslastici koja je već postala pravi hit među gostima restorana Bulldog. Ovog puta, chef Bruno ne krije osnovne elemente recepta. Kaže kako se krumpir skuha u kori, napravi se pire, posoli se i popapri, te se na 1,5 kg krumpira dodaje jedno jaje. To je osnovna smjesa nakon koje se priprema punjenje. Punjenje čine komadići bifteka, grašak, mrkva, luk, otkoštene crne masline, suhe grožđice, a sve to začini  se s kuminom i kurkumom. Time se napuni  sredina krumpirove smjese, obloži se panko mrvicama te se ispeče na ulju. Nakon toga, na tanjur se prvo položi krema od sira na koju se smjesti punjeni krumpir, a na njega se posloži salata od rikule, crvenog luka i čilija, začinjena s limunovim sokom, solju, paprom i biljnim uljem. Okus je, jednostavno rečeno, neopisiv.



Bogovićeva 6, 10000 Zagreb
tel Restoran: 00385 1 6052 320 tel Cafe: 00385 1 6052 322


  • Početna
  • O nama
  • Restoran
  • Klub
  • Caffe
  • Meni
  • BLOG
  • Galerija
  • Kontakti
© 2019 - Bulldog Zagreb - Bogovićeva 6, 10000 Zagreb - 00385 1 6052 320 / 6052 322 - [email protected] - Privacy policy - by DiBi Enterprise
Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Prihvatanjem se slažete sa njihovim korištenjem. Ako želite možete se isključiti preko naše Police o pristupnosti podataka. PRIHVATAM Reject Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT