• Početna
  • O nama
  • Restoran
  • Klub
  • Caffe
  • Meni
  • BLOG
  • Galerija
  • Kontakti
  • flaghr
    • flagen

VEGETARIJANCI, DOBRODOŠLI U BULLDOG

 

Vegetarijanstvo i veganstvo nije nikakav (prolazan) trend, to je način prehrane i života koji je rezultirao time da rijetko koji ozbiljan restoran može opstati na tržištu bez ponude ponekog  vegetarijanskog ili veganskog jela. Tome se odavno prilagodio i restoran Bulldog bez obzira što Bruno Cesar Lerzundi Vagner, chef restorana Bulldog, dolazi iz Perua. Kako kaže chef Bruno, meso i riba dominiraju ne samo peruanskom restoranskom ponudom već su to glavne namirnice i u svakom domaćinstvu.

 

 

Bruno Cesar Lerzundi Vagner, chef restorana Bulldog

 

Stroganoff bez mesa

 

Dolaskom u Hrvatsku, naročito u proteklih deset godina, chef Bruno je uvidio važnost restoranskih ponude vegetarijanskih i veganskih jela. Nije mu bilo teško prilagoditi se takvim gostima restorana pa tako najavljuje kako će se na meniju Bulldoga vrlo skoro naći vegetarijanski Stroganoff.  Radi se o jelu s rusko-francuskim korijenima jer ga je osmislio grof Alexander Sergeyevich Stroganoff, aristokrat koji je rođen u Parizu u 18. stoljeću. Kako su ruski aristokrati cijenili francuske kuhare, tako je u slučaju ovog jela spojen francusku senf kojim bi se marinirala junetina, s ruskim kiselim vrhnjem. Kako je junetina osnovni sastojak, ona u vegetarijansko/veganskoj verziji ispada iz recepta, kao i kiselo vrhnje. Tako najvažniji sastojak vegetarijanskog Stroganoffa postaju gljive, a chef Bruno koristi svježe vrganje. Stroganoff se može servirati uz brojne priloge, najčešće uz tjesteninu ili rižu, ali chef Bruno ovom prilikom izbacuje ugljikohidrate s tanjura i jelo servira s tikvicama koje je prethodno narezao na trakice a zatim sotirao s malo češnjaka.

 

 

Carbonara

 

Carbonara može i bez špeka

 

Ovim jelom nastavlja se tradicija ukusnih vegetarijansko/veganskih jela restorana Bulldog. Redovni gosti već su do sada uživali u vegetarijanskoj verziji Carbonare čiji je najvažniji sastojak u regularnoj verziji – špek. U vegetarijanskoj verziji špek je, naravno, izostavljen, a umjesto toga chef Bruno koristi vrganje, ovog puta one suhe. Uz to, koristio je i bademe, sojino mlijeko, dimljenu i slatku papriku, češnjak i sok limete, te kaže kako je razlika u okusu između vegetarijanske i klasične Carbonare bila gotovo neprimjetna. Osim toga, i neka redovna jela iz ponude restorana Bulldog su vegetarijanska, kao što su risotto s gljivama te tjestenina s jadranskim kozicama. Chef Bruno pomno priprema ta jela, u slučaju risotta s gljivama koristi vrganje, shiitake i smeđe šampinjone, dok je kod tjestenine s kozicama važno da su kozice jadranske i svježe.

 

 

Vegetarijanske lazanje

 

Vegetarijanske lazanje kao klasik

 

Naravno, u ponudi Bulldoga su se nalazile i salate poput salate s bulgurom i narančom pri čemu je chef Bruno koristio lisnatu salatu, a uz bulgur i naranču važan sastojak bili su cherry rajčice te preljev od senfa, meda i maslinovog ulja. No, vegetarijansko jelo restorana Bulldog o kojem se najviše pričalo bile su vegetarijanske lazanje. Umjesto tjestenine za lazanje chef Bruno je koristio mrkvu narezanu na trake. Umjesto mljevenog mesa koristio je cous-cous, tikvice, slanutak i sir grana padano. U slučaju da je gost restorana Bulldog bio vegan, umjesto sira je korišten tofu. Ono što je korišteno i kod klasičnih i kod vegetarijanskih lazanja bio je umak od rajčice što je u konačnici rezultiralo poslasticom za vegetarijance/vegane. Uostalom, sva ova jela toliko su ukusna da ne morate biti vegetarijanac ili vegan da bi ih naručili u restoranu Bulldog i uživali u njima.   



Bogovićeva 6, 10000 Zagreb
tel Restoran: 00385 1 6052 320 tel Cafe: 00385 1 6052 322


  • Početna
  • O nama
  • Restoran
  • Klub
  • Caffe
  • Meni
  • BLOG
  • Galerija
  • Kontakti
© 2019 - Bulldog Zagreb - Bogovićeva 6, 10000 Zagreb - 00385 1 6052 320 / 6052 322 - [email protected] - Privacy policy - by DiBi Enterprise
Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Prihvatanjem se slažete sa njihovim korištenjem. Ako želite možete se isključiti preko naše Police o pristupnosti podataka. PRIHVATAM Reject Read More
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT